Puerto Escondido guide

Topp fem restauranger:
Monchistation är vårt favorithak som ligger på La Punta (stranden längs bort). Här kan du käka monchiwrap och det smakar nästan som tacos hemma i sverige. Annars är baugetterna eller monchinachosen också super. Färskpressad juice med sjögräs låter kanske lite skumt men gott! Annars testa bara utan sjögräset. Plus för supertrevlig ägare också.
La Hosteriá är en restaurang nästan alltid fylld med turister. Även rekommenderad i Lonley Planet men lika gott för det. Pizza eller red snapper kvittar. Maten är god och servicen super. La Hosteriá hittar du i mitten på Zicatelas huvudgata.
Sativa ligger beläget precis brevid La Hosteriá. Här är inte menyn lika sprängfull med olika val på vad du ska äta som på de flesta restauranger här nere. 100 rätter är ingen ovanlig syn. Och tillskillnad från andra restauranger har Sativa faktiskt några riktigt bra förätter. Här äter du mer en gärna en trerätters måltid och går nöjd därifrån. Lite dyrare men väldigt gott. Här har de lagt till lite mer hjärta i maten om man säger så.
Pascal finns på Playa Principal. Om du är sugen på kött rekomenderar jag att gå och äta på pascal. Även fisken är såklart jättegod. Köttet blir grillat på en stor grill och restaurangen ligger nära vattnet. Även här har de en jättetrevlig personal med bra service.
Samuray Sushi om du är sugen på sushi i Puerto Escondido får vi rekommendera denna restaurang. Och om ditt sällskap är sugen och inte du är fisken med vitlök otroligt god. Stället ligger ute vid "motorvägen" intill ett hotell. Skylten är svår att missa annars är det nog bara att fråga!
Stränderna:
Carrizalillo är en väldigt mysig strand. Toppen för dig som aldrig surfat och vill prova på! Och super för dig som vill bada men är rädd för de stora vågorna på de andra stränderna (som jag då). Negativt med Carrizalillo är väl de ca 170 trappstegen ner (och upp såklart), här finns inga vettiga toaletter och restaurangerna är inget att hänga i granen. Men beställ en fisk med vitlök så har du ett säkert kort. Gatan lite längre upp vid Carrizalillo är dock fylld med matstället. Vi hittade en italiensk restaurang där (som jag tyvärr inte vet namnet på) som var super!
Manzanillo är en otroligt fin strand. Synd med alla stenar och att det inte är så mycket folk här. Vi gick efter 30 min tror jag. Haha.
Marinero & Zicatela är stränder nästan alltid fullt med folk. Många ställen att äta på och nära till shopping. Här ska du lägga dig om du gillar att kolla på folk och få ditt glas påfyllt utan att behöva lyfta på röven. Haha.
La Punta är en lugn och mysig strand. Längs till vänsten vid fyren är det rätt så fullt med surfare och restaurangerna som ligger mot stranden är inget att hurra för. Men drickan funkar ju bra. Om du ska äta på La Punta rekommenderar jag ju Monchistation som ligger upp mot gatan. Men väldigt nära stranden ändå. 
Boende:
Vi bodde först en vecka på Tower Bridge Hostel som ligger nära Dominos. Jag gillade Hostlet. Mysigt, stort kök som alla kan använda och pool. Poolen var väl inte världens finaste eller renaste men helt okej. Ett privat rum för två kostade 250 pesos och för en i ett dorm 80 pesos. Men jag skulle nog rekommendera att bo i ett Hostel vid Zicatela. Då slipper man ta taxi in till centrum hela tiden.
Sen bodde vi ju på La Punta i ett hus som kallas Despacito. Verkligen att rekommendera! Sjukt fin pool, terass och rummen är också fina med egen toalett till varje rum. Vi har ett stort kök, tvättmaskin och fläktar i alla rum. Här bodde vi i 7 veckor ungefär och trivdes väldigt bra. 160 pesos per dag och person betalade vi ungefär nu under dessa sju veckorna men att bo här kostar olika för olika månader osv. Sen var vi ju fem som delade på priset också.


Bild från Puerto Escondido

0 Kommentarer

Namn:
Spara mina uppgifter!

Mail:

Blogg/url:

Din kommentar: